• 013 -16 30 30

Transportstyrelsen har tagit fram en släpvagnskalkylator

2013-03-12

Transportstyrelsen inför en ny e-tjänst, släpvagnskalkylatorn som hjälper dig som fordonsägare att reda ut om du med ditt körkort och ditt fordon får köra ett specifikt släp.

Upplägget i e-tjänsten har sitt ursprung i en norsk motsvarighet. Erfarenheterna från vårt grannland är goda och förhoppningen är att det även i Sverige ska bli enklare att kontrollera vilken körkortsbehörighet som krävs för att köra ett visst fordonsekipage eller om det finns begränsningar när det gäller lastningen av en släpvagn.

Regelverket som styr kraven är komplext och det är svårt att ha full koll på alla aspekter av det. E-tjänsten kontrollerar alla krav och erbjuder både en lättöverskådlig bild över om ekipaget är godkänt eller ej samt en mer detaljerad beskrivning för den som önskar.

Skriv in uppgifter och få direkt svar
I tjänsten skriver du in registreringsnumret på ditt dragfordon, registreringsnumret på släpvagnen samt klickar i vilken körkortsbehörighet du har. Du får omedelbart resultat i form av en bild på ett dragfordon och en släpvagn. Respektive fordon är då grönt, gult eller rött, där grönt innebär att det är ok att köra fordonet och rött innebär att det inte är tillåtet att köra fordonet. Gult innebär att det är ok att köra fordonet med vissa begränsningar, till exempel att släpet inte får lastas fullt ut.

Här finner Ni släpvagnskalkylatorn.

Informationen kommer från Transportstyrelsen.

Vid frågor eller för mer information, kontakta Altea AB.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå